Nieuws voor advocaten
Zoeken in de index
- vorige resultaten
- resultaten 1-10
- ...
- resultaten 241-250
- resultaten 251-260
- resultaten 261-270
- ...
- resultaten 421
- volgende resultaten
De Raad organiseert online scholingsbijeenkomsten voor bij de Raad ingeschreven advocaten en mediators. Bijzondere onderwerpen en zaken die volgen uit eerdere steekproeven en het dagelijks proces krijgen een plaats in het programma. Ook behandelen wij het gebruik van Mijn RvR en de Kenniswijzer.
Wij organiseren elke laatste donderdag van de maand een online kennismakingsbijeenkomst voor nieuw bij de Raad ingeschreven advocaten en mediators. Onderwerpen als wat doet de Raad, waar kan ik informatie vinden, hoe vraag ik een toevoeging of declaratie aan, wie is mijn relatiemanager en waar kan ik terecht met mijn vragen, hebben een plek in het programma.
Regelmatig bevatten toevoegingsaanvragen onvolledige of onjuiste persoonsgegevens zoals een BSN/V-nummer en/of geboortedatum. Vaak zijn dit tikfouten, is er een verkeerd cijfer ingevuld of zijn er cijfers omgedraaid. Hierdoor kunnen wij de aanvraag helaas niet in behandeling nemen. Uw aanvraag blijft daarvoor ‘hangen’ in Mijn RvR onder het tabblad ‘in afwachting van behandeling’. U bent van ons gewend dat wij u in zo’n geval even bellen. Dit verandert. Voortaan krijgt u een e-mail waarin staat dat uw aanvraag onjuist of niet volledig is, met het verzoek een nieuwe aanvraag in te dienen via Mijn RvR.
Het onderdeel ‘Jurisprudentie’ op Kenniswijzer is aangevuld met samenvattingen van relevante uitspraken van de Afdeling bestuursrechtspraak tot en met december 2021.
De Gezinsadvocaat voert de regie over de gehele route van zorg en recht in een scheidingsprocedure met aanverwante problematiek. Zorgen voor rust en veiligheid in een periode van beroering en onzekerheid. Dat is waar dit initiatief over gaat. Helpen door de verbinding tussen zorg en recht te bewerkstelligen. Het initiatief krijgt ondersteuning vanuit de Subsidieregeling Stelselherziening rechtsbijstand. Via deze regeling worden initiatieven gesubsidieerd die op een innovatieve manier bijdragen aan de ontwikkeling van passende, duurzame en kwalitatief hoogwaardige oplossingen voor juridische problemen, waarbij de rechtzoekende en zijn hulpvraag centraal staan.
Binnenkort stelt de Centrale Piketafdeling van de Raad de piketplanningen op voor de periode juli t/m december 2022. Bent u piketadvocaat? Dan dient u vóór 1 april 2022 uw beschikbaarheid en verhinderdata op te geven. Dit kan in het piketplanningsprogramma, te bereiken via Mijn RvR.
De Raad is door de minister van Justitie en Veiligheid belast met de uitvoering van diverse taken in het kader van de Wet beëdigde tolken en vertalers (Wbtv) en het bijbehorende Besluit beëdigde tolken en vertalers (Besluit btv), die op 1 januari 2009 in werking zijn getreden. In dat kader heeft de Raad onder meer een landelijke Klachtencommissie voor beëdigde tolken en vertalers (artikel 16 Wbtv) ingericht.
Per mei 2022 is de functie van plaatsvervangend voorzitter vacant. De Raad nodigt daarom belangstellenden voor het lidmaatschap van deze commissie uit hun interesse kenbaar te maken. Er zal sprake zijn van een inwerkperiode voorafgaand aan het aftreden van de huidige plaatsvervangend voorzitter.
De afstand tussen burgers met een (juridische) hulpvraag en de hulpverlener(s) overbruggen. Dat doet de SRV-bus. Letterlijk en figuurlijk. Ook in coronatijd rijdt de bus van het initiatief Samen Recht Vinden door heel Zeeland om te zorgen dat de Zeeuwen rechtshulp kunnen vinden. Maar de aan het initiatief deelnemende hulpverleners verlenen hun diensten inmiddels ook vanuit onder meer buurthuizen en bibliotheken. Op wielen of niet, de gedachte erachter blijft gelijk: mensen op een snelle en duurzame manier helpen bij hun probleem. Een idee dat ondersteuning krijgt vanuit de Subsidieregeling Stelselherziening rechtsbijstand. Via deze regeling worden initiatieven gesubsidieerd die op een innovatieve manier bijdragen aan de ontwikkeling van passende, duurzame en kwalitatief hoogwaardige oplossingen voor juridische problemen, waarbij de rechtzoekende en zijn hulpvraag centraal staan.
Eerstelijns rechtshulpverleners op een innovatieve manier ondersteunen bij complexe vragen van burgers. Daar draait het om bij de realisatie van het digitale kennissysteem door de Amsterdam Law Hub in co-creatie met onder meer de Universiteit van Amsterdam. Helpen bij het uitpakken van de spreekwoordelijke ‘boodschappentas vol brieven’ waar burgers mee aankomen als zij om hulp vragen. Begin december 2021 spreken we Nathalie Dijkman, initiatiefneemster en directeur van de Amsterdam Law Hub. Met ondersteuning van de Subsidieregeling stelselherziening rechtsbijstand is dit initiatief in juli van dit jaar van start gegaan. Voor de subsidieregeling heeft de minister voor Rechtsbescherming 10 miljoen euro beschikbaar gesteld in 2020. Via de regeling worden initiatieven gesubsidieerd die op een innovatieve manier bijdragen aan de ontwikkeling van passende, duurzame en kwalitatief hoogwaardige oplossingen voor problemen, waarbij de rechtzoekende en zijn hulpvraag centraal staan.
In 2020 is de distributieregeling voor de aanmeldcentra aangepast, door vanaf 1 januari 2021 een maximum aantal van 20 voorkeursmachtigingen per jaar voor advocaten op het AC-rooster op te nemen. Bij overschrijding van dit maximum zou de betrokken advocaat niet meer worden gefaciliteerd door de afdeling Legal Aid in de aanmeldcentra. Deze maatregel werd begin 2021 voorlopig opgeschort tot in ieder geval januari 2022. Deze opschorting wordt nu verlengd. Reden hiervoor is dat de situatie met lange wachttijden voordat asielaanvragen door de IND kunnen worden behandeld, niet substantieel is gewijzigd.
- vorige resultaten
- resultaten 1-10
- ...
- resultaten 241-250
- resultaten 251-260
- resultaten 261-270
- ...
- resultaten 421
- volgende resultaten