Veelgestelde vragen over digitalisering piketdeclaraties
U kunt inloggen via https://www.mijnrvr.nl. Hier vindt u bovenaan de webpagina een handleiding voor het gebruik van Mijn RvR en veelgestelde vragen. Voor vragen over Mijn RvR kunt u contact opnemen met de helpdesk Mijn RvR via het algemene telefoonnummer 088 - 787 1000.
De declaratieformulieren kunt u via deze site downloaden.
Afhankelijk van het type piketmelding, selecteert u het juiste formulier dat u vervolgens kunt downloaden. Deze formulieren vervangen de oude doordrukformulieren.
In het menu in Mijn RvR kunt u kiezen voor de optie ‘Piketdeclaratie’. Vervolgens selecteert u het van toepassing zijnde rechtsgebied en vult u de velden verder in. Voeg de (relevante) bijlagen toe en verzend uw piketdeclaratie. High Trust steekproef advocaten hoeven geen bijlagen mee te sturen. Zie hierover meer onder het kopje ‘High Trust steekproef’.
Het formulier Verklaring optreden piket en/of andere bijlagen kunt u in Mijn RvR onder ‘Piketdeclaratie’ via het derde tabblad ‘bijlagen’ uploaden.
Nee, dit is niet mogelijk. Deze formulieren worden enkel gebruikt voor de rechtmatigheidscontrole en dienen ter verificatie van de piketdeclaratie via Mijn RvR.
Het meldingsverzoeknummer staat in de onderwerpregel van de e-mail van de eerste piketmelding binnen de betreffende piketzaak. Let op! Dit betekent dat u ook bij een vervolgmelding (bijv. een gekoppelde piketmelding inverzekeringstelling), het meldingsverzoeknummer van de voorafgaande piketmelding dient te gebruiken.
Gebruik ik één meldingsverzoeknummer voor de declaratie van alle verrichtingen binnen een piketzaak?
Ja, het meldingsverzoeknummer geldt voor de gehele declaratie (alle piketverrichtingen over de rechtzoekende die binnen één piketzaak zijn verricht). Dit betekent dat de piketdeclaratie bij voorkeur in één keer ingediend moet worden, met alle verrichtingen die zijn gedaan voor die betreffende rechtzoekende. Zolang u de piketdeclaratie nog niet heeft verstuurd, kunt u de piketdeclaratie bij uw concepten op de startpagina in het hoofdscherm van Mijn RvR terugvinden en aanpassen.
Let op! Dit geldt niet voor vervolgverhoren in jeugdstrafpiketzaken. (Zie hierover meer onder het het kopje ‘Bijzondere verrichtingen’).
De piketdeclaratie die nog in conceptvorm staat, kunt u aanpassen totdat u deze heeft verstuurd. Heeft u de piketdeclaratie al verstuurd? Dan kunt u de aanvulling of wijziging via een mutatie via Mijn RvR indienen. U kunt dit doen vanaf het moment dat er een besluit op uw declaratie is genomen en de betaling is verwerkt. Zoek de betreffende declaratie op via ‘Zoek webdossier’ en kies vervolgens voor ‘Piketdossier’. Selecteer de aanvraag. Onder ‘Historie declareren’ ziet u een knop ‘Muteren’. Met het invulveld kunt u de aanvulling of wijziging doorgeven en waar nodig een bijlage bijvoegen.
In beginsel dient u voor het verrichten van piketbijstand altijd een voorafgaande piketmelding te ontvangen. De voorafgaande piketmelding is voorzien van een meldingsverzoeknummer. Zorg er dus altijd voor dat u het meldingsverzoeknummer na ontvangst van de initiële melding bewaart. Heeft u hier nog verdere vragen over? Dan kunt u contact opnemen met de helpdesk van de Centrale Piketafdeling via 088 - 787 1098.
Om de piketdeclaratie te kunnen indienen, heeft u het meldingsverzoeknummer nodig. Zorg er daarom voor dat u het meldingsverzoeknummer doorgeeft of, bij overname van een melding, deze ontvangt van de voorgaande advocaat.
Als High Trust steekproef advocaat kunt u de declaratie zonder bijlagen doorvoeren. Het formulier Verklaring optreden piket met de ondertekening en afstempeling van de verrichtingen door de functionarissen hoeft u niet in te dienen. Dit geldt ook voor de beschikking van de burgemeester in het kader van het psychiatrisch patiëntenpiket en het huisverbod.
Let op! Bij de steekproefcontrole moeten deze stukken wel in het dossier zitten, tenzij er andere bewijsstukken geleverd worden waaruit blijkt dat het piket heeft plaatsgevonden
U heeft de mogelijkheid een declaratie direct al met alle bewijsstukken in te dienen. Bij de declaraties waar u ervoor kiest dit niet te doen, dient u de bewijsstukken te bewaren. Zie antwoord op bovenstaande vraag.
Voor de ZSM-afdoeningsbijstand geldt dat voor het indienen van de declaratie niks is veranderd. U kunt het declaratieformulier downloaden. Vervolgens kunt u uw declaratie indienen volgens de voorgeschreven werkwijze op het declaratieformulier.
Telefonische bijstand wordt in bepaalde gevallen vergoed. Bij het verlenen van telefonische bijstand kunt u geen afgestempeld formulier overleggen. In die gevallen dient u alsnog het formulier Verklaring optreden piket te uploaden, met daarop de vermelding dat het gaat om telefonische bijstand. Ook dient u de piketmelding als bijlage toe te voegen.
Voor alle vragen over de nieuwe werkwijze rond de digitalisering en de
gedeeltelijke automatisering van piketdeclaraties, kunt u contact opnemen met de helpdesk van de Centrale Piketafdeling. De Centrale Piketafdeling is dagelijks bereikbaar van 07.00 tot 20.00 uur via 088 - 787 1098. U kunt ook mailen naar [email protected].